رئیس دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت:افرادی که سقط جنین انجام میدهند بدون مشورت و اطلاع به پزشک انجام میدهند که به صورت غیرقانونی در مراکز غیر بهداشتی سقط صورت میگیرد.
سقط جنین با عوارض کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در بدن مادر همراه است. عوارض کوتاه مدت از جمله عوارض شایع اعم از خونریزی، خطر پارگی رحم، آسیب به سرویس، باقی ماندن بقایا، خطر عفونت و افت هموگلوبین است.
عوارضی که در دراز مدت میتواند مادر را دچار عارضه کند، چنانچه هفته بارداری بالاتر برود عوارض نیز بیشتر خواهد شد، اگر همراه با کورتاژ رحم (لایهبرداری از داخل رحم) باشد، این موضوع به خاطر بقایا و بارداری در سنین بالا ایجاد میشود و میتواند عامل سقط ناگزیر باشد؛ کورتاژ یک اقدام تهاجمی محسوب میشود که میتواند منجر به حذف لایه آندومتر (سطح داخلی رحم) و ایجاد چسبندگی در رحم شده و خطر ناباروری را برای مادر به همراه داشته باشد. سقطهای متعدد در واقع با دستکاری سرویس دیلاتاسیون (گشاد شدن رحم در زمان وضع حمل به طور طبیعی) همراه است و میتواند خطر آسیب به دهانه رحم یا دیلاتاسیون را به همراه داشته باشد؛ همچنین خطر سقط یا زایمانهای نارس را در بارداریهای بعدی مادر تشدید کند.
در سقط جنین یک سری عوارض جدی وجود دارد. سقط باعث بروز موضوعاتی چون افسردگی و اضطراب شدید میشود که جز عوارض بلند مدت سقط جنین محسوب خواهد شد.
عوامل مخدوش کننده زیادی در مسئله سقط جنین مطرح است. برخی از بانوانی که به سمت سقط جنایی میروند افرادی هستند که روابط جنسی درستی نداشته و این روابط جنسی آزاد و شرکای جنسی متعدد، افراد را در معرض عفونتهای مقاربتی بالاخص زگیل تناسلی قرار داده و خطر سرطان دهانه رحم بیشتر به این مورد بستگی دارد اما خطر ابتلاء به سرطان پستان، سرطان رحم و سرویس از عوارض جدی سقط جنین جنایی است.
تحقیقات ثابت کرده که سقط به علت اینکه روند ترشح هورمونهای مادر را در همان سنین ابتدایی بارداری به شکل ناگهانی و در اوج به قتل میرساند، تأثیرات بسیاری در رشد، تمایز و تکثیر سلولهای بدن مادر دارد. یکی از نواحی که با شروع بارداری و تحت تأثیر هورمونها دچار افزایش، تکثیر سلول در ناحیه پستان مادر است زیرا در آینده وظیفه تغذیه فرزند را به عهده خواهد گرفت؛ وقتی که این تکثیر و تمایز در میانه راه در سقطهای جنایی به شکل ناگهانی قطع میشود باعث شده که این سلولهای تکثیر یافته روند رشد و تمایز را به درستی طی نکرده و در گذر زمان دچار به هم ریختگی و بینظمی در رشد آنها شود. این فرایند تحت عنوان هایپرپلازی (افزایش تعداد سلولها در یک بافت) و نئوپلازی (نوعی تقسیم و تغییر سلولی) است که خطر سرطان پستان را در این افراد تشدید میکند.
سقط یک اقدام تهاجمی است بعضی اوقات با ورود یک جسم خارجی کیسه آب جنین پاره شده و بعد از چند روز ممکن است مادر به خاطر علائم زایمان یا سقط به بیمارستان و مرکز درمانی مراجعه کرده اما متأسفانه خیلی از افرادی که مرتکب سقطهای جنایی میشوند به مراکز بهداشتی و درمانی نرفته و با ایجاد هراس در فرد باعث پاره شدن کیسه آب به شکل طولانی مدت مادر را در معرض عفونتهای خطرناک و کشندهای تحت عنوان متریت (عفونت رحم) قرار خواهد داد.
این عفونتها به سرعت مادر را به سمت ورود شرایط خطرناکی تحت عنوان سپتیسمی (گند خونی) میبرد که با مرگ و میر بالا همراه خواهد بود. اگر این اتفاق رخ دهد، همه ناشی از پنهان کاری است که در این زمینه رخ داده و کادر بهداشت و درمان از این مسئله مطلع نشده و یک اتفاق ناخوشایند به سیستم درمانی تحمیل میشود.
در مقالات متعددی در دانمارک، فرانسه و خیلی از نقاط دنیا انجام شده است دیده شده کسانی که سقطهای مکرر خود به خودی و جنایی داشتند احتمال اینکه بتوانند در بارداری بعدی یک بارداری موفق داشته باشند خیلی پایین است، همچنین خطر زایمان زودرس، خطر ناباروری و خطر مشکلات عوارض زایمانی که منجر به ختم زود هنگام بارداری در این افراد بیشتر است حتی ارتباطش با ای پی یعنی بارداری خارجی رحم هم ثابت شده است.